Jobba hos oss

Västra Berga skola är en del av Helsingborgs stads skolor. Helsingborgs stads skolor består av drygt hundra kommunala grundskolor, förskolor, särskolor och gymnasieskolor som ska hjälpa varje elev att lyckas. Tillsammans ska vi skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

I Helsingborgs stads skolor tror vi på ett kollegialt lärande mellan både verksamheter och kollegor och på ett smart resursoptimerat stöd. Det ser vi som viktiga framgångsfaktorer för att du ska kunna fokusera på ditt uppdrag. Vi vill att du ska lyckas.

Som medarbetare på Västra Berga skola är du en del i vårt gemensamma arbete med att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Västra Berga skola är F-9 skola med grundsärskola och träningsskola. Vi har 320 elever och 78 medarbetare. Vi är en resursstark skola med en vilja och förmåga att förändra och utveckla vår verksamhet.

Vi ser oss tillhöra ett globalt sammanhang där vår verksamhet präglas av allas lika värde. Med tillgänglig lärmiljö, demokratiskt förhållningssätt och samhörighet skapar vi förutsättningar för ett hållbart lärande. Detta kännetecknas av elevernas lust att lära som vi skapar genom delaktighet, höga förväntningar och ett tydligt sammanhang.

På Västra Berga anser vi att kommunikation är en förutsättning för tillgänglig lärmiljö, likvärdig utbildning och social gemenskap. Eleverna utvecklar sin egenart i ett kommunikativt sammanhang. Kommunikation är därför inte bara ett medel utan ett mål för verksamheten.

Västra Berga skola ligger på gångavstånd från Maria Station och stadsbussen stannar strax utanför skolan.

Vi har en ny skolbyggnad som vi precis har flyttat in i. Där har eleverna  nya fräscha lärsalar och bibliotek, café och matsal.

Välkommen till den härliga gemenskapen på Västra Berga skola!